Σχετικά με εμάς

Οι άνθρωποι που ιδρύσαμε την εταιρεία «Ελληνικοί Ελαιώνες ΙΚΕ» γνωρίζουμε καλά την αγνή γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η οικογένεια μας διαθέτει και καλλιεργεί ελαιώνες «Κορωνέϊκης» ποικιλίας στο πανέμορφο νησί της Ζακύνθου σε βάθος τουλάχιστον δύο αιώνων.

Στη Ζάκυνθο με το ήπιο μεσογειακό κλίμα, τις πολλές βροχές το χειμώνα και την αδιάκοπη ηλιοφάνεια κατά το υπόλοιπο έτος, η καλλιέργεια της ελιάς που καλύπτει τις μεγαλύτερες καλλιεργημένες εκτάσεις ευνοείται ιδιαίτερα και παράγει μοναδικής ποιότητας ελαιόλαδο με υπέροχη γεύση και αρώματα.

Η ύπαρξή της δεν είναι μόνο άρρηκτα συνδεμένη με την οικονομία των κατοίκων της αλλά αποτέλεσε και πηγή καλλιτεχνικής δημιουργίας αφού κάτω από μια ελιά του νησιού, στον ιστορικό λόφο του Στράνη, ο Ζακύνθιος ποιητής Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και έγραψε τον Ύμνο προς την Ελευθερία, που καθιερώθηκε αργότερα ως εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

logo-hellenic-groves
Ελληνικοί Ελαιώνες hellenic groves

Οι παππούδες μας των προηγούμενων γενεών στις αρχές του 1900 προχώρησαν στην κατασκευή ελαιοτριβείου. Λειτουργούσε με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας πέτρινο λιθάρι (μυλόπετρα) που το έσερνε ένα δυνατό καθαρόαιμο άλογο. Από την κατεργασία αυτή παραγόταν λάδι άριστης ποιότητας με υπέροχα αρώματα.

Το ελαιοτριβείο λειτούργησε, με μικρές διακοπές λόγω των πολέμων, μέχρι το 1959 οπότε και σταμάτησε αφού η εξέλιξη της τεχνολογίας αντικατέστησε τα πέτρινα λιθάρια με αυτόματες μηχανές. Στη συνέχεια η ενασχόληση της οικογένειας επεκτάθηκε και στο εμπόριο του ελαιολάδου.

Έχοντας γευτεί την πιο εκλεπτυσμένη ποικιλία ελαιολάδου και έχοντας συσσωρεύσει την γνώση και την εμπειρία τόσων γενεών, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε και με την τυποποίησή του σύμφωνα με τα διεθνώς νομοθετημένα πρότυπα γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να διακρίνουμε και να σας παρέχουμε την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος.

Η πεποίθηση μας αυτή ενισχύεται από την λαχτάρα μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προώθηση και καθιέρωση διεθνώς του ελληνικού ελαιόλαδου, που είναι το πρώτο ποιοτικά ελαιόλαδο στον κόσμο, στην πρώτη θέση όπως του αξίζει αλλά και την επιθυμία μας να γνωρίσουμε και να εντάξουμε στη διατροφή της σημερινής γενιάς την μοναδική γεύση του αγνού και υγιεινού ελληνικού ελαιόλαδου.

zakynthos olive oil

Τη  μοναδική αυτή γεύση του ελαιολάδου της οποίας η ανάμνηση μας πλημμυρίζει νοσταλγικά, ταυτισμένη με όμορφες εικόνες της παιδικής μας ηλικίας στο νησί.

olive-oil-product

Το ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο ήταν πάντα εκεί

  • στα βράδια γύρω από το οικογενειακό τραπέζι με τους γονείς και τους παππούδες να διηγούνται χίλιες ιστορίες, όπου το αγνό παρθένο ελαιόλαδο αποτελούσε πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του,
  • στο αχνιστό χωριάτικο ψωμί ψημένο στα κάρβουνα με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λαδοτύρι,
  • στις ψημένες πατάτες στη θράκα του τζακιού με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λεμονάκι
  • στα φρεσκοβρασμένα αγριόχορτα από τα χωράφια με φρεσκοκαμωμένο (νιό) λάδι και λεμονάκι
  • στις μικρές καθημερινές απολαύσεις όπως το  χωριάτικο ψωμί με ελαιόλαδο και ζάχαρη
  • στο παραδοσιακό παξιμάδι με ελαιόλαδο, τριμμένη φρέσκια τομάτα και ρίγανη.

Τα παραπάνω κίνητρα μας οδήγησαν στη δημιουργία της εταιρίας και αποτελούν μαζί με την εμπειρία, τη γνώση αλλά και την επιμονή για την παραγωγή αποκλειστικά ποιοτικού ελληνικού παρθένου ελαιολάδου τις θεμελιώδεις αξίες ανάπτυξής της.