Οφέλη Στην Υγεία

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου (ΔΣΕ), το ελαιόλαδο:

  • Βοηθά στη πρόληψη των ασθενειών της καρδιάς, συμβάλλοντας χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα που έχει σε αντιοξειδωτικά στην αύξηση της καλής (HDL) και στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL),
  • Ενεργεί και δρα προστατευτικά κατά ορισμένων μορφών καρκίνου (του μαστού, του ενδομητρίου, του παχέος εντέρου, του προστάτη, κλπ.)
  • Συμβάλλει στη μείωση τόσο της υψηλής όσο και της χαμηλής αρτηριακής πίεσης του αίματος
  • Βοηθά στην αντιμετώπιση και επιβράδυνση της ασθένειας του διαβήτη
  • Ως βασικό συστατικό λίπους μιας υψηλής σε λιπαρά δίαιτας οδηγεί σε μεγαλύτερης διάρκειας απώλεια βάρους, από ότι μία δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά
  • Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα απέναντι σε εξωτερικές επιθέσεις από μικροοργανισμούς, βακτήρια και ιούς
olive-oil-health1
olive-oil-health
  • Συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας
  • Βοηθά στη καλή λειτουργία ολόκληρου του πεπτικού συστήματος
  • Διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και η έλλειψή του μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του νεογέννητου.
  • Βοηθάει στην διατήρηση της βιταμίνης Ε στο μητρικό γάλα κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Επιπρόσθετα, το ελαιόλαδο επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και αυξάνει τη διάρκεια του κύκλου ζωής , προστατεύει το δέρμα και βοηθάει στην πρόληψη ασθενειών όπως, η ακμή, η ψωρίαση και εκζέματα, ενώ παράλληλα, έχει διαπιστωθεί ότι η ανάπτυξη παιδιών από μητέρες που κατανάλωναν ελαιόλαδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλύτερη σε ότι αφορά το ύψος, το βάρος, τη συμπεριφορά και την ψυχοκινητική αντίδραση.