Σημεία ελέγχου κατά την τυποποίηση του ελαιολάδου ελληνικής ετικέτας

Η Ελλάδα κατά την τυποποίηση του πιστοποιημένου ελαιολάδου εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους σε όλα τα στάδια επεξεργασίας και παραγωγής προκειμένου να αποκλείσει τους κινδύνους που απειλούν το ελαιόλαδο και κατ” επέκταση τους καταναλωτές και να διαφυλάξει την ποιότητα των προϊόντων της χώρας.

quality-control1

Βάσει ειδικής νομοθεσίας και καθορισμένων προδιαγραφών ασφάλειας η Ελλάδα εφαρμόζει σε πολλαπλά στάδια προληπτικά μέτρα για την προστασία και την επιτήρηση του ελαιολάδου που διακινείται στην αγορά μέρος των οποίων είναι δειγματοληπτικές αναλύσεις, τακτικοί έλεγχοι των εγκαταστάσεων και της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων.

Τα Σημεία Ελέγχου του ελαιολάδου είναι συγκεκριμένα τα εξής:

  • Κατά την Προμήθεια των πρώτων και βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας
  • Κατά την Μεταφορά των πρώτων και βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας
  • Κατά την Παραλαβή των πρώτων και βοηθητικών υλών και υλικών συσκευασίας
  • Κατά την Εκφόρτωση και αποθήκευση
  • Κατά την Προετοιμασία των ελαίων (Ανάμειξη/ομογενοποίηση/φιλτράρισμα/διαύγαση/στίλβωση)