Ποιότητα

Το ελαιόλαδο που παράγουμε είναι αποκλειστικά εξαιρετικό παρθένο και ως επί το πλείστον η οξύτητά του είναι πολύ χαμηλότερη από 0,5% γεγονός που το κατατάσσει σε ένα ανώτερο ποιοτικά ελαιόλαδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό έξτρα παρθένων ελαιολάδων, όπου η περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ αγγίζει το 0,8%.

Είναι από ποικιλία «Κορωνέϊκη» η οποία έχει αναγνωριστεί ως υψηλής ποιότητας για το εξαιρετικά αρωματικό ελαιόλαδο που βγάζει.

Καλλιεργημένη στη Ζάκυνθο, που είναι από τις ιδανικότερες περιοχές για την καλλιέργεια της «Κορωνέϊκης» ποικιλίας, λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών, παράγει ένα εξαίσιο ελαιόλαδο με βαθύ-πράσινο χρώμα, χαρακτηριστικό άρωμα και γεύση.

Λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς με αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους (φυσικός χυμός), και πάντα σε συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας (ψυχρή έκθλιψη). Η επεξεργασία του ελαιοκάρπου γίνεται σε φυγοκεντρικά ελαιοτριβεία που διασφαλίζουν θερμοκρασίες μικρότερες από 27° C της ελαιόπαστας κατά τη μάλαξη ως και σε όλες τις άλλες φάσεις επεξεργασίας.

Τα μοναδικά συστατικά του, το καθιστούν ένα ελαιόλαδο που με τα υπέροχα αρώματά του διεγείρει τις αισθήσεις και με την πολύ υψηλή διατροφική του αξία, συμβάλλει τα μέγιστα στην βελτίωση της υγείας.

Τα ελαιόλαδα που παράγονται στη Ζάκυνθο έχουν χαρακτηριστεί Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) εφόσον τηρούνται από τους παραγωγούς «ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικασία παραγωγής, από τη συλλογή και επεξεργασία του καρπού της ελιάς μέχρι την εξαγωγή του ελαιολάδου.

olive-oil-quality-greece